Chat with us, powered by LiveChat PwC Commercial Bay | Aspect Furniture

PwC Commercial Bay

Setting the standard in premium workspaces

Client: 
PwC Commercial Bay
Location: 
Auckland
Job Size: 
Six levels
Furniture Included: 
Hive seating and media pods, Stork leaners and tables, Zurich 5 workpoints, Strata Wrap screens, Sector tables, Harbour focus pods, Thynk seating, Runway project space, Tambour storage, Smartalock lockers, Floorsense and Floorsight

From the outset, the PwC Tower at Commercial Bay has generated a huge amount of interest and publicity, and rightly so. Standing 180 metres tall, it has significantly transformed Auckland’s skyline, and brought together international retail and world-class workplaces, setting a new standard of premium workspace in Auckland.

PwC’s new office space spans six high-rise levels of the Tower, which was designed by Warren and Mahoney (WAM) in association with Woods Bagot and NH Architecture. WAM’s vision was to create a place to connect, socialise, reflect and collaborate, and the result is a flexible workplace with a central staircase that enables connection and a sense of community.

With our focus on fully-resolved, agile commercial furniture, Aspect were selected to provide a range of market-leading solutions for the new space, including sit-to-stand workpoints, media booths, focus pods and gathering points for informal meetings on each floor.

With a large amount of furniture being supplied through one loading bay and lift, the logistical challenge of the project was keeping to extremely tight time-frames with multiple deliveries. The Aspect team had to adopt an extremely flexible approach to work around other contractors, ensuring our installation and delivery teams were well-prepared for smooth deliveries on site.

Aspect’s smart locker system was installed throughout the fit-out, with integrated Floorsense and Floorsight capabilities across the agile workpoints and meeting areas, resulting in the largest installation of this innovative product to date. The Aspect team worked successfully in collaboration with the PwC IT team, testing each floor and ensuring the deadlines were met.

Stork tables and Hive seating with integrated media were utilised on every level to create collaborative areas, with Harbour pods and Zurich 5 workpoints with Wrap screens set up as quiet workspaces.